dissabte, 7 de novembre de 2009

Montclar

Bones a tots:

El passat 25 d'octubre que estàvem amb la Sònia passant un cap de setmana de relax per la Costa Brava, la primera idea era fer turisme el dissabte i diumenge mirar de fer alguna ferrada.

A mig matí del diumenge ens acostem a a la zona de Solius, on hi ha la ferrada de les agulles rodones i el que en alguna guia posa dins el sac de les ferrades (però que no passa de camí equipat) dels Carcaixells. Deixem el cotxe a pocs metres de Can Llaurador, carreguem el material i enfilem el camí cap a la ferrada. En arribar al trencall on hem de deixar el camí i pujar cap a les vies ens trobem un cartell que indica que la ferrada està tancada i que el pont també. Com tampoc no tenim clar que farem continuem pujant per veure que ens trobem pensat que si cal ja farem mitja volta. En arribar a la bifurcació on hem de triar entre Agulles rodones o Carcaixells decidim passar de llarg de les agulles ja que segons el cartell està tancada i a més a més té fama de ser força difícil per el que després d'uns minuts de deliberació descartem aquesta opció.

Continuem Pujant fins a la capella on trobem les primeres cadenes, anem pujant i baixant fins arribar al pas dels aritjols on hi ha un cartell a cada extrem del punt i un tercer al mig avisant que no es passi. Per no haver de fer filigranes pel pont tornem uns metres enreda per anara pel pas que hi ha per sota, un cop superada la dificultat continuem la ruta. Anem tirant passant les diferents bifurcacions que ens trobem (fins i tot la de tornada!!) Un cop som a l'últim Carcaixell i després de veure que el camí ha estat més light del que pensàvem (vaja que no hem trobat ni grapes ni pati!) decidim continuar amunt i pujar fins al Montclar per amenitzar una mica més la sortida. Un cop al cim, la baixada la varem fer seguint el PR-C 102 que ens retorna a Can Llaurador sense haver de fer servir les mans.

Penjo alguna foto tot i que no son de gaire bona qualitat, ja que no portavem la càmera iestan fetes amb el mòbil:

Una foto del mar des dels Carcaixells:El Pas dels Aritjols Tancat i el camí alternatiu:

Una baixada entre cadenes:Pujant al Montclar:Ja es veu el cim!!!:Ara sí!, Ja hem arribat:

Els Carcaixells des del camí de tornada:Apa, això es tot.
Fins aviat.